Whole Oats Luomu Teräsleikattu Kaura - suomalaista superruokaa

Kaura on suomalainen supervilja

Kaura on vanha vilja, jota on Suomessa viljelty jo vuosisatojen ajan. Viime aikoina kasvispohjaisten ruokavalioiden yleistyessä ja noustessa etenkin nuorempien kuluttajien suosioon, elintarvikemarkkinoille on kehitetty erilaisia lihaa korvaavia tuotteita, ja kaura on näiden uusien trendituotteiden mukana löytänyt tiensä myös nuorempien sukupolvien ostoskoreihin. Monille meistä kaurapuuro on lapsuudesta tuttu aamiaisvaihtoehto. Se on terveellinen ruoka, johon voi yhdistää esimerkiksi marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja öljyjä ja luoda päivän tärkeimmästä ateriasta oikea ravinnerikas terveyspommi.

Suomalaisilla kaurapuuromarkkinoilla on pitkään ollut hiljaista uudistusten suhteen, mutta nyt Whole Oats on aloittanut kaurapuuron uuden tulemisen aallon lanseeraamalla suomalaisille elintarvikemarkkinoille uutuutena Luomu Teräsleikatun Kauran. Whole Oats'n uuden sukupolven luomukaurapuuro on maultaan miellyttävämpi, pähkinäinen vaihtoehto perinteisille kaurahiutaleille. Whole Oats Luomu Teräsleikatulla Kauralla on myös tutkimusten mukaan normaalia kauraa alhaisempi glykemiaindeksi, joka tekee siitä ideaalisen vaihtoehdon esimerkiksi diabeetikoille sekä hiilihydraattipitoisia ruokavalioita suosiville henkilöille.

Teräsleikattua kauraa, jota kutsutaan myös irlantilaiseksi kauraksi, on pitkään ollut saatavilla muun muassa Pohjois-Amerikassa ja Euroopan eri maissa. Nyt Whole Oats on yhdessä suomalaisten viljelijöiden kanssa alkanut tuottaa suomalaisille markkinoille teräleikattua luomukauraa.

Miten Luomu Teräsleikattu Kaura eroaa tavallisista luomukaurahiutaleista?

Whole Oats Luomu Teräsleikattu Kaura eroaa tavanomaisista kaurahiutaleista makunsa puolesta. Luomu Teräsleikatulla Kauralla on hieman perinteisiä kaurahiutaleita pitempi keittoaika, mutta tuloksena on maukas pähkinäinen puuro, jossa on mukavan pureskeltava koostumus.

Whole Oats Luomu Teräsleikattu Kaura on nimensä mukaisesti luonnonmukaisemmin prosessoitu kuin tavalliset kaurahiutaleet. Perinteisesti suomalaisissa elintarvikemyymälöissä on ollut saatavilla aamiaiskaurahiutaleita, jotka on valmistettu puimalla ja höyryttämällä kauranjyvät ja litistämällä ne. Luomu Teräsleikattu Kaura puolestaan valmistetaan leikkaamalla puidut kokoviljajyvät, jolloin lopputuloksena saadaan puolikkaita kaurajyviä. Luonnonmukaisemman valmistusprosessinsa ansiosta Luomu Teräsleikatulla Kauralla on myös alhaisempi glykemiaindeksi eli GI.

Teräsleikattua terveysruokaa

Whole Oats Luomu Teräsleikatun Kauran valmistusprosessissa puidut luomukauranjyvät leikataan 2-3 osaan. Tämä prosessi antaa luomukauraryyneille rakenteen, jonka tuloksena kaurassa oleva sokeri vapautuu elimistöön hitaammin ja pienemmissä määrin. Tämän ansiosta teräsleikattu kaura sopii erinomaisesti muun muassa diabeetikoille, sydän- ja verisuonitautipotilaille tai niiden riskiryhmässä oleville, sekä hiilihydraattipitoisia ruokavalioita suosiville henkilöille.

Whole Oats Luomu Teräsleikattu Kaura on erinomainen vaihtoehto terveellisempiä vaihtoehtoja ruokavalioonsa haluaville kuluttajille. Teräsleikattua luomukauraa voidaan pitää niin luomuviljelymenetelmiensä kuin tuotantoprosessinsa takia superruokana, sillä se edesauttaa hyvän terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä ja tukee suomalaista luomutuotantoa.

Mihin Luomu Teräsleikattua Kauraa voi käyttää?

Whole Oats Luomu Teräsleikattua Kauraaryynejä voi käyttää tavallisten kaurahiutaleiden tapaan. Se on pähkinäisen maukas ja ravintorikas vaihtoehto aamiaishiutaleille. Lisää joukkoon marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja vaikkapa lusikallinen hunajaa. Tällä energiapitoisella aamiaisella jaksat päivän askareissa seuraavaan ateriaan saakka.

Whole Oats Luomu Teräsleikattu Kaura sopii myös leivontaan. Kokeile Whole Oats Luomu Teräsleikattua Kauraa osana kuivakakkujen tai vaikkapa omenapiirakan taikinaa. Lisää Whole Oats Luomu Teräsleikattua Kauraa leipätaikinan joukkoon maun ja koostumuksen parantamiseksi.